Ergonomie voorop met een NPR bureaustoel

Veel zitten lijkt geen kwaad te kunnen maar kan toch behoorlijk belastend zijn voor het menselijk lichaam. Zeker wanneer er, vaak ongemerkt, een verkeerde houding wordt aangenomen. De kans op een slechte lichaamshouding en de daaruit voortkomende klachten worden vergroot door een verkeerde, of niet goed ingestelde bureaustoel. Behalve lichaamshouding staat de bureaustoel natuurlijk aan de basis van gezond en ergonomische werken. Daarvoor zijn naast Europese normen ook Nederlandse aanvullende richtlijnen opgesteld waar slechts een kleine groep bureaustoelen aan voldoen.

Het is voor werkgevers en mensen die veel werken achter een bureau dan ook van groot belang dat ze voldoende aandacht besteden aan zitplek en kritisch kijken naar de bureaustoelen die worden gebruikt. Een bureaustoel lijkt soms prima te zitten maar kan op termijn toch klachten opleveren. Dit zijn vaak pijnlijke en vervelende klachten die veel voorkomen in rug, schouders en nek.  Eenmaal opgetreden kunnen ze lang aanhouden. Dit is op de eerste plaats vervelend vanuit gezondheidsoogpunt voor de persoon zelf, maar kan ook een niet te onderschatten kostenpost worden voor de werknemer.

Europese Norm

Om dit allemaal voor te zijn, en te voorkomen dat er verkeerde producten op de markt komen, zijn er vanuit Europa bepaalde richtlijnen opgesteld waaraan bureaustoelen, en kantoormeubilair in zijn algemeenheid, aan moeten voldoen. De zogenaamde NEN-EN 1335.

NPR – De hoogste norm specifiek voor Nederland

Echter bestaat er ook nog een aanvullende, specifiek Nederlandse richtlijn. Genaamd NPR 1813, waarbij NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. Deze aanvullende richtlijn is ontwikkeld omdat in Nederland relatief grote verschillen zijn in lichaamsbouw in vergelijking met de rest van Europa. Een bureaustoel met NPR certificering kan dus worden gezien als een product dat voldoet aan de allerhoogste normen en richtlijnen. Bureaustoelen die voldoen aan de NPR zijn er dan ook niet zoveel.

5 jaar garantie

Strating Dilling Kantoorinrichting is leverancier van maarliefst 3 verschillende types bureaustoelen welke voldoen aan de Nederlandse Praktijk Richtlijn. Voorkom lichamelijke klachten en kies voor een NPR bureaustoel. Daarnaast kan Strating Dilling Kantoorinrichting u altijd adviseren over de juiste houding en instelling van de bureaustoel. Een goed product is weliswaar een belangrijke en onmisbare basis, maar de juiste instelling van de bureaustoel en daarmee de houding die wordt aangenomen is essentieel. Bijzonder is dat er op de NPR bureaustoelen van Strating Dilling Kantoorinrichting maarliefst 5 jaar garantie wordt gegeven. Deze garantie geldt  op arbeidsloon, voorijkosten en onderdelen! Dit betekend dus dat u geen kosten heeft.

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws