Alles bij de hand en toch vrij bewegen met de Innotab

De Fourdesign Innotab heeft al vaker de aandacht gekregen op onze website. En dat is terecht. De Fourdesign Innotab is een bijzonder en innovatief product dat altijd weer de aandacht trekt, en dat merken we onder andere op beurzen die we bezoeken. De Innotab is flexibel, mobiel en zeer eenvoudig te monteren. Daarnaast is de Innotab uit te breiden met verschillende opties. Altijd vanuit het oogpunt van maximale (bewegings-)vrijheid een interactie.

Zo is de stoel uit te breiden met Dashboard en een compartiment aan de zijkant. Het Dashboard is verkrijgbaar in dieptes van 24 tot 32 centimeter en biedt de perfecte werkplek en voldoende ruimte voor uw tablet, telefoon, notitieblok en natuurlijk een kop koffie. Het compartiment aan de zijkant kan u wat extra ruimte bieden voor bijvoorbeeld een tablet of laptop tot 13”, boeken, een fles drinken of een pen. Zo heeft u alle belangrijke zaken bij de hand zonder vast te zitten achter een bureau en kunt u nog steeds vrij bewegen. En wanneer men zicht vrij voelt zal men meer deelnemen aan bijvoorbeeld een vergadering en is een betere interactie tussen de deelnemers mogelijk. Of zoals de fabrikant Fourdesign aangeeft “Everyone contributes more where scene changes occure naturally, with free dialogue and a smile. Innotab create results where we meet and learn”.

Uitbreidbaar met verschillende opties

Innotab voor scholen
Een ander, meer praktisch voordeel is het feit dat ruimtes niet meer klaargezet hoeven te worden en de ruimte makkelijker schoon te maken is. Dit maakt de Innotab ook uitermate geschikt voor scholen en biedt daarmee een interessant alternatief op de traditionele collegebanken. Fourdesign geeft zelfs aan dat de Innotab de toekomst is van leeromgevingen omdat het de passiviteit doorbreekt en voor een dynamische en interactieve omgeving zorgt. Fourdesign spreekt daarbij ook van “Cooperative learning”, een leermethode waar in de Verenigde Staten veel onderzoek naar is gedaan. Hierin komt duidelijk naar voren dat het de leerprestaties verhoogd evenals het zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Niet alleen leren en luisteren naar een docent maar interactie en leren en luisteren naar elkaar is daarbij de sleutel.
 

Interactie verhoogd leerprestaties, vaardigheden en zelfvertrouwen 

 

Innotab voor scholen

 Wilt u meer informatie over de Innotab en de mogelijkheden en voordelen voor uw organisiatie? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws