Nieuwe lasertechniek Sedus zorgt voor naadloze randovergangen

Sedus introduceert een nieuwe, innovatieve techniek waarbij naadloze en vloeiende randovergangen mogelijk zijn geworden. Deze naadloze overgangen zijn behalve vanuit esthetisch oogpunt, plaat en rand lijken uit een materiaal gemaakt te zijn, ook nog eens robuuster en duurzamer. De verbindingen tussen rand en plaat is vocht- en hitteresistent en mechanisch hoog belastbaar. Daarnaast voorkomt de naadloze randovergang de ophoping van stof en vuil in de randzone.

Bij deze nieuwe techniek wordt er geen gebruikt meer gemaakt van lijm en worden plaat en rand middels lasertechniek naadloos met elkaar verbonden. Het productieproces is daarmee duurzamer; de benodigde energie voor de productie wordt tot wel 20% gereduceerd en het materiaalgebruik wordt verminderd met 5%, aldus Sedus.

Onderstaand filmpje illustreert de innovatieve lasertechniek.

“Door de laserrandtechnologie is een tot nog toe nooit bereikte kwaliteit in de meubelproductie mogelijk.” (Bron: Sedus.nl)

Strating Dilling Kantoorinrichting is leverancier van de producten van Sedus, zo ook van de nieuwe gelaserde kanten van dit bedrijf. Alle producten van Sedus met het embleem “Lasered by Sedus” zijn vervaardigd met deze nieuwe techniek en garanderen een naadloze randafwerking. Er is veel keuze in type oppervlakte en kleuren en de techniek is toepasbaar bij tafels, containers en kasten tot een plaatdikte van 25mm. Wij adviseren u uiteraard graag over deze nieuwe techniek en de mogelijkheden.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws