Staand vergaderen leidt tot positieve reacties

Staand vergaderen heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van zittend vergaderen, blijkt sneller te zijn en zorgt voor een meer alerte houding van de deelnemers. Een snellere en directere besluitvorming zijn daarbij belangrijke kenmerken.

TNO heeft een onderzoek gewijd aan staand vergaderen. Hierin is gebleken dat staand vergaderen als prettig wordt ervaren en daardoor efficiënter is. 85% van de deelnemers aan het onderzoek staat daarbij positief tegenover staand vergaderen middels een in hoogte verstelbare tafel. In het onderzoek komt tevens naar voren dat staande vergaderingen maarliefst 35% minder tijd kosten en men zich meer genoodzaakt voelt op tijd te komen gezien het feit anderen letterlijk op je staan te wachten. Investeren in staand vergaderen is dus ook echt investeren en zorgt voor een aanzienlijke tijd- en dus geldbesparing .

Behalve tijd en geld heeft staand vergaderen in ergonomisch opzicht ook een aantal belangrijke voordelen. Staan is namelijk minder belastend voor de rug dan zitten. Daarnaast wordt er bij staand vergaderen vanzelfsprekend meer bewogen en neemt men verschillende werkhoudingen aan.

Bij staand vergaderen is een in hoogte verstelbaar blad onmisbaar en maakt tevens zittend vergaderen mogelijk indien gewenst. Zo houdt u altijd de keuze en kan afhankelijk van de situatie en het type vergadering worden besloten of er staand of zittend vergaderd wordt. Niet alle vergaderingen lenen zich tenslotte voor de staande variant. Strating Dilling kantoorinrichting levert daarom elektrisch in hoogte verstelbare vergadertafels. Dit doen wij door Actiforce Proline frames te combineren met eigen, op maat gemaakt bladen. Hierbij is een uitgebreide en flexibele keuze tussen bladvormen en kleuren mogelijk. Onderstaande afbeeldingen geven een impressie.Voor advies op maat en meer informatie over staand vergaderen kunt u contact met ons opnemen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws